Nyårsafton 2011

Sitter just nu och lyssnar på en julklapp, en ljudbok av/med Mia Törnblom - "Du äger!". Många sanningar som skapar många tankar.

2011 har varit ett innehållsrikt år, men också ett år som gett mig en hel del att fundera på, och gjort mig några insikter rikare.

- Året inleddes med SNÖ, KYLA, KLÄDER, SNÖSKOTTNING, och mera SNÖ. En riktig, äkta, vinter!
 Snö! Januari 2011

- Jag startade året med att ramla av häst i en snödriva, avslutade året med att ramla av häst i ridhuset. Däremellan har jag hållit mig kvar på hästryggen.
- Under våren deltog jag vid Hästlyftets temakvällar "Säker hästhantering" genom att berätta om branden i Runemo. - Tänk att det fortfarande, efter 17 år, finns så mycket kvar att bearbeta.
 Två tolvåringars upplevelser av några sommardygn 1994

- I mars var vi ett gäng "travfruar/-sambos" som besökte Equitana i Tyskland. En härlig resa, mycket intressant  att titta på, massor som man kunde ha gjort av med pengar på - och en erfarenhet rikare av att resa med SJ.
- En del av våren var i väntans tider, och i maj föddes Fairy Elle. Den fjärde generationen efter min första egna häst, Anisette. På påsklovet var vi till Gotland och hälsade på Daisy Belle och hennes ägarfamilj. Gotland är fint!

   
Anisette                                 Bella Linn                          Daisy Belle                            Eliza Dai               

Fairy Elle

- En dag förstod jag att det inte är viktigt att bli bra på något om man inte är 100% engagerad/intresserad.
- Inför sommaren var jag i fas med vårpysslet i trädgården, första gången på mååånga år. Och första gången i mitt liv som egen företagare - ikapp med bokföringen! Tidigare har bokföringen varit ivägen för vårpysslet...
- Familjens lillasyster, vår egen sångfågel, lämnade grundskolan. Hon är visst inte så liten längre...
- En fantastisk sommar, med bl a 2 veckors sammanhängande semester i stugan "Holken" i Mönsterås (utan pärmar den här gången!)
 Utsikt från Holken, Mönsteråsviken

- Fölbedömningen som vi deltog i gick riktigt bra, vi fick beröm både för hästarna och visningen.
- Flera helgseminarie under året har peppat oss kraftigt, mest inombords.
- Lilla Tixe flyttade in i vår familj.
 Tixe

- Under hösten har jag många gånger funderat på hur jag ska få ihop och kunna börja använda mina erfarenheter/kunskaper i någon sorts helhet. Kanske är det för att det ska landa som jag ibland känt mig lite som en outnyttjad resurs...
- Det mörkaste under året är sagan om Nytorp. Att på nära håll se att en skola som har möjlighet att utvecklas till en riktigt bra verksamhet sakta "stryps" ihjäl. Bollnäs kommuns beslut att inte driva skolan vidare tills man vet att ngn annan tar över skolverksamheten var dödsstöten. Många i vår närmaste omgivning mår riktigt dåligt nu och vetskapen om att en del av beslutsfattarna inte har koll på historiken innan de går till beslut är riktigt skrämmande.
 Nytorps hästanläggning (foto: Ulla Johansson)

- Flera kurser där jag deltagit med häst eller som åhörare har gett mig nya infallsvinklar, en ny dimension och många "aha"-upplevelser som jag har glädje av i samspelet med hästarna.
- Verksamheten inom KroppsVågen har ökat, många nya ridelever deltar i mina träningar och fler och fler hästar och hundar kommer för behandling.
- Vilma har börjat Estetiska programmet på gymnasiet och det har gett oss många fina sång- och musikupplevelser redan under hennes första termin.
 Estetelevernas luciakonsert i Bollnäs Kyrka

- Ett minne för mig finns i Ljusnans 24-sidor den 17/12. Tack Karin!
- En lugn och trevlig jul, utan stress har nyss passerat.
 Tixe på gräsmattan! Nyårsafton 2011

Nu laddar jag för 2012 - möjliheternas år som kommer att ge svar på många av mina funderingar!

RSS 2.0