Väderväxling!

Idag har det varit växelväder! På lunchen satt jag ute i T-shirt och njöt av sol och värme. På kvällen hade jag rid- och körlektion iklädd skoteroverall och mössa!

Damer i hagen

Så här trivsamt har några av våra hästar i hagen. Äntligen har vattenbaljan kommit ut!



Utsikt och väder

Idag har det varit sol och växlande molnighet, ca +15-20 grader i skuggan. I en av våra hagar är det fortfarande snö!!!

Kommentarer

Några kommentarer från publiken i pausen och efter föreställningen "From Järvsö to Vegas":
- Sjunger de verkligen själva? På riktigt? Är det inte inspelat?
- Bor alla de här ungdomarna i Hälsingland?
- Det var ju riktigt bra!
- Det var så bra så jag skulle vilja se det en gång till! (Chansen finns, i Hudik på lördag och Järvsö på söndag...)
http://www.jarvso2vegas.se/

Paus

Så här mysigt kan man ha i pausen mellan två föreställningar av "From Järvsö to Vegas". Härligt solsken, lite fika och trevlig samvaro. Äntligen är ett halvt års träningar och slit över. Det som återstår för ungdomarna är att ge järnet och sen njuta av applåderna! I morgon i Bollnäs, lördag 2/5 i Hudik och söndag 3/5 i Järvö.

Hälsa

I morse när jag gick ut för att rida var det kallt! Långkalsonger på!  Carolina och jag skulle ju bara ut och skritta med Daisy och Signe. Våra hästar var på hugget. En granngård som ska passeras är skräckinjagande. Där finns släpvagn, bilar och en båt på ena sidan vägen. Inne på tomten har de två små inhängnader med höns! Men det värsta och farligaste är en kruka med påskris vid grinden! Långt innan vi var där hörde vi tuppen, men när vi kom fram var hönsen och tuppen helt stilla - de var så fascinerade av att se två stora djur som kan vara så rädda för påskris. Men vi kom förbi och upp i skogen. Där var det ingen hit - tjällossningen gör att stigen nästan kändes bottenlös på en del ställen. Vi vände och fick tillfälle att diskutera med våra hästar en gång till om hur man passerar påskris fast påsken är passerad. Och hönsen var lika stilla nu (Tack!). När vi kom hem kunde jag konstatera att långkalsongerna var lite för mycket!

Sen blev det stress för att hinna med tåget, för att åka till Gävle på Hälsomässa. Det tar ca 2,5 min på cykel hemifrån till station - men jag känner av det i luftvägarna/bröstkorgen fortfarande. Nästa gång ska jag låta cykelturen ta 2 min till. Det hade tiden räckt till idag också...

Hälsomässan var inspirerande! Lyssnade på två föreläsningar - en om signalsubstanser och känslor, och en om vägen tillbaka efter utbrändhet. Intressant! Men det som nog gav mig mest var mötet med Ingrid som har InSpira. Hon jobbar med Feng Shui, ett "tänk" som länge har intresserat mig. Jag köpte en bok - "Feng Shui för själen" av Agneta Nyholm Winqvist. Ligger i tiden för mig just nu. Återkommer med en bokresension när jag läst den.

För ett tag sedan skrev jag om Tid. Tid som vi alla helt demokratiskt har tillgång till lika mycket av. Jag undrar ändå vad det är som gör att jag alltid har mer idéer, ambitioner, förväntningar, planer än vad tiden räcker till. Jag vill ha ordning och reda omkring mig, regelbundna måltider med familjen, lång nattsömn, en välplanerad tillvaro som också ger utrymme för spontana påhitt. Nu har jag kaos omkring mig, oregelbundna måltider - sällan med familjen, dock en ganska välplanerad tillvaro som testar hur långt tidsoptimismen kan sträcka sig...

Allt i ett - ett i allt

Det finns många olika sidor av det mesta. Men det finns många likheter mellan olika saker också. Och många små helheter som är en "bild" av stora helheter, som bara är en del av ännu större helheter.

Människokroppen finns t ex i örat, under och runt fötterna, i hjärnan.

Människan är också som en maskin, eller en bil. Den ska tankas, servas, underhållas. Ju bättre den sköts, desto längre håller den. Det syns inte alltid utanpå  hur bra den går/mår.

En cell i människokroppen kan liknas vid en jordglob. Människokroppen är också som en stor cell. Och solsystemet med alla planeter och solar är en ännu större cell.

Människokroppen har en aura - ett energifält omkring sig. Jorden har sin aura, luftrummet/atmosfären kring sig. Och jag är helt övertygad om att varenda liten cell i kroppen har sin egen aura. Och auran avspeglar hur vi mår. Atmosfären avspeglar hur jorden mår.

Om jag tänker ett hack till nu så kommer jag fram till att om alla mina celler mår bra, då mår hela jag bra. Om alla människor mår bra, då borde jorden må bra. Eller om alla som jobbar inom en arbetsplats - i ett företag, inom kommun eller landsting - mår bra, då borde hela arbetsplatsen må bra och verksamheterna blomstra!

Jordglob Invotis liten

Utsikt - finare med mycket snö...

Nu har det i alla fall varit +grader några dagar, så en del av snön har smält bort. Men vad är det som tinar fram? Lera och dynga.


Baksida...

Det allra mesta vi upplever kan ses från flera sidor. Men varför finns det ofta en baksida som man egentligen inte vill visa? Titta bakom folks uthus, ladugårdar, stall, garage... Där kan man hitta gamla skrotbilar, såmaskiner, lastpallar med gamla hästskor, rostiga traktorer, murket virke-rester efter renoveringar. Varför är det så svårt att göra sig av med gamla saker när man inte behöver dem längre? Slänga, sälja, ge bort? Det samlas så mycket unken energi i gammalt "skräp". Och varje gång man ser sakerna (eller försöker att inte se) så kostar det energi, medveten eller omedveten energi.

Det är så lätt att skapa en fasad som man vill visa upp. Spela en roll. Ha en fin framsida på huset. Fin bil.  Hålla ytan fin. Men vad döljer sig bakom när man skrapar lite? Är det så fint som det ser ut? Eller finns det ett kaos bakom? Och hur kul är det när någon kommer från "fel håll" och får se baksidan först? Hur ska man då hålla masken? Rodna? Skämmas? Be om ursäkt?

När vi bodde i Runemo var det en man som var hos oss på besök. Vi satt ute och fikade. Han skulle beskriva vad som händer med mat när man värmer den i micro. "Atomerna ser hela ut men de förstörs inuti - det är ungefär som om man tittar på det här huset, fint utanpå och så visar det sig att det är ett kaos inne i huset". Snacka om mitt i prick. Han blev nästan generad när han förstod att han beskrivit vår verklighet!

Vad mår man bäst av? En fin framsida som döljer en svart baksida? Lagom rörigt överallt? Eller går det att ha ordning på alla sidor, alla plan, sett ur alla synvinklar?

Rensa i röran har i alla fall gett mig ny energi - men oj vad fort det kan gro igen! Om jag ska klara av att hålla ordning på allt jag vill ha ordning på, då bir det inte så mycket tid kvar för att jobba...

Cabaret

I kväll har jag varit och sett estet3ornas föreställning "Cabaret". Riktigt bra! Tack Fia!

Förutom fin musik och bra dans så lockar Cabaret till eftertanke. Hur en ensam man lyckades få så många människor att ställa upp på så fruktansvärda handlingar. Vad var vitsen med att så många fick gå ett så fruktansvärt öde till mötes?

Om det är sant som våra historieböcker säger, att Jesus fick så många anhängare för 2000 år sedan, och att Hitler fick så många med sig för ca 70 år sen, med väldigt "enkla" och "tröga" kommunikationsmedel, så borde det nu (i datavärlden) vara fullt realistiskt att skapa en global folkrörelse för fred, hälsa, miljö och kärleksfull vänskap över alla gränser....

Undrens tid är inte över...

Idag ringde en man och bokade tid för behandling hos mig. Han hade varit till läkare som hänvisat honom till mig!!! Fantastiskt! Tack!!

Utsikt från hästryggen

Fantastisk vårvintermorgon i skogen. Ca +3 grader, men ganska blåsigt. Bella är dock inte så bekymrad av omgivningen. Det tinade nog bort en hel del snö idag för det blev varmare och varmare.
Men det är med viss oro jag rider i skogen nu. Vad gör hästarna mina om vi träffar en björn? Björnarna är ju hungriga nu när de är nyvakna...Jag såg inga björnspår i alla fall.


RSS 2.0