Komplicerat

Varför är det så lätt att göra tillvaron komplicerad och så svår att hålla sig kvar i det enkla?
 

Nyår 2012/13

 
 
Dags att summera ännu ett år.
"Nu laddar jag för 2012 - möjligheternas år som kommer att ge svar på många av mina funderingar!", så avslutade jag förra årets nyårssammanfattning. Hm, undrar om jag verkligen fått så många svar? Det känns mer som om funderingarna mest har grottat omkring i hjärnans labyrint. Men året har i alla fall passerat och jag anar en öppning i labyrinten...
 
Hästlivet
Januari startade med barmark, men snön kom så småningom.
Efter en lång tids försök att förtränga verkligheten fattade jag beslutet att låta Bella avsluta sitt fysiska liv. Men Bella kommer alltid att finnas kvar i mitt hjärta.
Elza och Bella i januari.
 
Under våren blev jag delägare i Bounty, Senorita Bonita. Bounty är nu betäckt med Sir Oldenburg och vi ser fram emot att få ett svart föl med vita tecken.
Bounty
 
 
Stor del av året har jag ägnat åt hästarna, rida, träna hästhantering, undervisa i ridning, delta i träningar med och utan häst. Elza har också debuterat som tävlingshäst. I dressyr med mig i sadeln, i hoppning med Gaby Young Shing Pettersson.
Hästarna är mina stora läromästare i livet!
 
 Elza med sin stora, ettåriga, dotter Fairy Elle (Zaga). Sista dagen som "ettåring" var hon 164 cm i mankhöjd och 166 över korset... 
 
 Utsikt från hästryggen, Vilma och jag på ridtur.
 
 Efter Elza hoppat över bommen i transporten blev det lastträning.
 
 En lycklig dotter har vunnit en STOR dubbelseger!
 
Mitt hästliv har också kompletterats med uttryck som t ex "sweetspot", "TC-true connection". Det har hjälpt mig i funderingarnas sökande i labyrinten, både gett mig bekräftelser och förklaringar på mitt samspel med hästarna och öppnat ytterligare en dimension i "varandet".
 
Några av inspiratörerna i min hästvärld (förutom hästarna).
           
Henrik Johansen                        Karen Rohlf                                                   Uffe Johansson
         
Erika Fuhrberg                                                      Ewa Angantyr
 
Utbildning
Jag tycker om att lära mig nya saker och fortbilda mig. En veckas kurs i Skåne i sommarvärme (!) i Naturlig Dressyr för Karen Rohlf var ett lyft.
Uppdatering i Kraniosakralterapi (på häst) fick jag när jag var assistent på kurs, hemma i Arbrå.
Här är demohästen Benjamin:
 
Men allt handlar inte om häst. Jag har också varit på föreläsning om Indigobarn och Kristallbarn, påbörjat kurs i Bowens teori - Familjen som emotionellt system, deltagit i en Depachoseremoni med två peruanska indianer (en mäktig upplevelse), och ett flertal kurser/seminarier i marknadsföring, affärsutveckling och personlig utveckling.
 
Resa
En stark upplevelse det här året var resan till Nairobi! Tack Jessica och Åsa!
 
Sommar
Som vanligt tillbringade vi några veckor vid Holken i Mönsterås. Härligt trots att vädret inte riktigt "skötte" sig.
 Vilma i hängmattan
 Tixe och Tiffin är aktiva medlemmar av vår familj! Men de kan också ligga och njuta av livet vid Holken.
 
Jobb
Jag är så glad och tacksam för att jag får jobba med människor, hästar och hundar som ger mig så mycket varje dag. Mer om mitt jobb finns på www.skaryd.nu.
I mitt jobb pratar jag mycket om hur viktigt det är att träna för att kroppen ska orka med det vi ber den göra, inte tro att det vi gör ska räcka som träning. NU! har jag börjat leva som jag lär. Jag har börjat träna på GYM! Och det är både skönt och roligt!

60-åring
Magnus 60-årsdag firade vi med släkten.
Många får plats till frukost även i ett litet kök.
 
Barnen
Även vuxna barn växer och utvecklas. Mycket har hänt under året, Andreas jobbar som elektriker och veckopendlar till Stockholm, Carolina är nagelteknolog på deltid/hästskötare på heltid, och Vilma sjunger vidare (och hon har återupptagit lite kontakt med hästvärlden).
 Carolina har fixat Vilmas nyårsnaglar
 
Kontakt med vänner
Genom facebook har jag mer kontakt med gamla vänner och bekanta än vad jag tidigare haft. Men inget går ändå upp mot att träffas på riktigt.
I somras hälsade vi på Staffan och Misan i Stäk. Misan har vi träffat i samband med hästlärarkonferenser under åren men Staffan är det mer än 10 år sen vi träffade senast. Kul att ses igen och mycket att prata om.
 Misan är Hälsingland trogen fortfarande!
 
För några veckor sen hälsade Anders på oss. Anders och hans kompanjon Lennart var de som inspirerade mig att satsa på kinesiologi. Tack!
Nu jobbar Anders som sportchef i Sv Bordtennisförbundet och när han besökte Söderhamn i tjänsten kom han en sväng till oss också.
 Anders och Magnus har mycket att prata om
 
Nu har 2012 blivit 2013. Vi klarade den 21/12 och livet rullar vidare. Som sagt, många tankar har snurrat runt i mitt huvud det här året, kroppen har känts lite sliten, ibland undrar jag om hästintresset/-jobbet är värt allt tungt arbete. Under det här jullovet har både jag och mina hästar fått vila lite, det har vi nog behövt för att klara den turbulens som "varit i luften". Jag känner mig redo att möta 2013 och allt som året kommer att föra med sig.
 
GOTT NYTT ÅR!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

RSS 2.0