Varför?

Jag brukar tänka att det är en mening med det som händer, men ibland har jag svårt att se meningen. Igår när jag åkte hemifrån var han som en unghingst i hagen, idag är han borta... Happy Li blev 23 år.

Happy Li var i alla fall sysselsatt av sina hormoner in i sista stund - här väntar han på veterinären.

foto: Steffi Sundgren

Plan

Att planera och verkligen följa planen är inte det lättaste. Men det är ju lika viktigt som att ha ett mål. Det är ju ett sätt att styra mot målet. Om jag inte har en plan, hur ska jag då veta vart jag är på väg? eller vad jag egentligen har tänkt göra? ska jag vara nöjd över det jag gjort/presterat? hur vet jag om jag gjort det jag skulle göra om jag inte hade en plan?
Planen kan vara att bestämma om jag ska ha sovmorgon i morgon eller om jag ska gå upp tidigare och äta frukost i lugn och ro. Eller att drömma om hur jag vill ha det om 5 år. Och att sätta upp delmål för att drömmen ska gå i uppfyllelse. Nu börjar jag också förstå att en budget i företaget är en plan för verksamheten (det har jag vetat i många år, och ändå inte gjort ngn budget... och resultatet har nått målet - vilket mål?)

Nu är det nya tider! Jag skapar mitt eget liv, mina mål, min tillvaro, och mina resultat. Jag lever mitt i mitt eget liv och följer den väg jag valt att gå - och kan inte skylla något på ingen eller ngn annan. En dröm, en plan, en budget, ett mål - jag är på rätt väg!


RSS 2.0