Historia

Historia kan vara intressant.
Historia kan vara spännande.
Historia kan vara roligt.
Historia kan vara jobbigt.
Historia kan vara tungt.
Historia kan vara sorgligt.
Historia kan vara ...

Historia är en kombination av många olika beskrivningar och värderingar. Och var och en av oss bär på sin egen historia. Min historia har skapat mig, din historia har skapat dig.

En del använder sin historia som ett skydd, ett försvar, ett rättfärdigande för sitt agerande idag.
En del släpar omkring på ryggsäckar, resväskor, containers med historieböcker som tunga bördor.
En del är noga med att låta omgivningen ta del av lasten. Familj, arbetskamrater, vänner får snällt finna sig i att snubbla över packningen.
 
Men många har också valt att göra sig av med den tunga bördan av sin historia, att använda sina minnen och erfarenheter för att skapa en tillvaro där drömmar, visioner och mål är ledstjärnor. Valt att skapa nya historiekapitel som är lättare att bära och roligare att lämna efter sig.

Min egen historia har bitvis kännts ganska tung, men sedd i ett större perspektiv så har jag egentligen en fjäderlätt packning. Nu kan jag också se vilken nytta och glädje jag har av de flesta erfarenheter jag har med mig. Allt har jag kanske inte riktigt förstått än, men jag ser ändå mest ljusa bilder när jag tittar i backspegeln.

Jag är ju faktiskt både kompositör och textförfattare till mitt liv. Ibland är det trallvänliga texter, ibland lika svåra att hinna med som Povel Ramels "tungvrickartexter", ibland ballader och ibland hårdrock. En del dagar är det lätt att tonsätta någon textvers i moll, men det är ändå dur som är vinnaren.


Nytt namn

Nu har vi bytt namn på vårt företag. HB Runemo Hästcenter har blivit HB Skäryd Holistic. Inom HB Skäryd Holistic ryms både Stall Skäryd och KroppsVågen.

RSS 2.0