Olika sidor av livet

Ett moln - för mig symboliserar det LIVET!
Från en sida ser det riktigt grått, mörkt och tråkigt ut. Men tittar man noga så ser man att solen lyser på en del av molnet. Och det finns mörka dalar i molnet, även på solsidan, och det finns ljusare områden i det grå. Precis som LIVET.
LIVET har olika sidor, händelser i livet kan ses från olika sidor. Och det finns bara en som kan bestämma från vilken sida jag ska titta på LIVET, eller det jag är med om i LIVET - jag själv!
Och det är samma LIV, samma händelse, samma moln, hur jag än väljer att titta på det.



Och regnbågen visar att det finns en vacker färgskala att njuta av - för alla lägen!

Träningstävling i dressyr ackompanjerat av fotbollsmatch kan vara riktigt bra social träning!

Kvinnligt - manligt??

Vad är kvinnligt? Vad är manligt?
Är det kvinnligt att vara mesig? Är det manligt att vara tuff? stå vid spisen? De flesta kockar är män! Vår högra sida är den manliga "fixar" sidan. Styra, fixa, organisera - hur många hem organiseras av män? städa, tvätta, planera mat, kolla att barnen har rätt saker med till dagis o skola...Vår vänstra sida är den kvinnliga, konstnärliga sidan. Hur många kända konstnärer är kvinnor?
Är en förkyld man tuff? Är en kvinna som föder barn mesig?
Och ändå vill vi kvinnor ha manliga män!
Och karlarna vill ha kvinnliga kvinnor!
Vad är vad? Vem är vem? Vem är vad?
Men alla motpoler behöver varandra, annars finns det ju inget att motpola sig mot...


Idiot eller bara lite galen?

Senaste helg var det dags att debutera dressyr, regional Lätt B:3!. Spänd förväntan! Carolina skulle tävla skolans Palett i Edsbyn, och eftersom hon ändå ska iväg - då får Signe också följa med. Men hon vill ha chaufför. Ok - om jag ändå ska åka och sitta på dressyrtävling "hela dan" kan jag ju faktiskt ta med Daisy. Sagt och gjort -  två bilar, två transporter, 3 hästar - iväg kom vi! Kul med tävling! - Bara en detalj som inte var helt kul, DET REGNADE!!!!! Det regnade massor!! Vi blev genomblöta, kallt, blåsigt... Någon (ingen hästmänniska) frågade - var inte tävlingarna inomhus? Jo - programmets ca 5 min var inomhus, framridningens 45 min var utomhus!
Spänd förväntan - hur ska det gå med Signe och Daisy på samma tävling? Det är mindre än ett år sen vi var till Högbo på kvalitetstävlan... Enda positiva då med deras gnäggande/skrikande var att Signe spände upp sig så hon fick en 9a på "typ"! Vi hoppades på bättre tur i startlistan den här gången, slippa att mötas i dörröppningen. Och vi hade tur, 4 ekipage mellan oss!
Signe började med lite istadighet på framridningen, mest pga Daisys skrik i stallet, men det gick att övertyga Signe om att det var framåt som gällde - sen funkade hon riktigt bra, 60,91%. Daisy var mest hysterisk i stallet. På framridningen och under programmet gnäggade hon några gånger men var ändå kommuniserbar. Vi var 4 poäng sämre än Carolina och Signe, 59,70%, ett resultat som jag var mycket nöjd med.
Carolina vann Lätt B:3 med Palett och red som en i laget för ERK i Lätt A:4. I lagklassen var inte Palett lika "med". Men laget vann ändå.
Sen var det bara resten kvar - hemresa och packa upp alla genomblöta kläder och hästutrustning, duscha, försöka få igång lite kroppsvärme igen. Vara som vanligt folk - sitta inne och kura och titta på regnet genom fönstret, en brasa i öppna spisen, något varmt att dricka...

Summa av allt är i alla fall att det är skönt att komma in efter alla kalla timmar i regn! Och att allt arbete "från marken" med våra hästar verkligen har gett resultat! Nu vet vi att vi kan åka på samma tävling med dem utan att de blir galna. Nästa vecka ska vi till Rengsjö på tävlingsträning. Då är framridning och tävling utomhus, inom synhåll och hörhåll från varandra. Då ska vi klara det också!

så här tajta är Signe och Daisy!

Ny energi

Kroppen är en märklig konstruktion!
Den här helgen har varit fylld av fysiskt arbete och lite tidspress för att hinna med allt. Och både fredag och lördag em har jag varit helt slut i kroppen - trött i rygg o nacke, värk i armar, händer o tummar. Båda dagarna har jag sovit en liten stund (ca en kvart) för att orka de sista kvällstimmarna.

Idag har jag hållit ungefär samma tempo fram till kl 17. Då hade jag jobbat klart. Trött en liten stund. Sen fanns det plötsligt ny energi, inte alls lika ont överallt.

Jag kan ju bara konstatera att känslan av att vara klar och ledig, nöjd och belåten, kan trolla bort en stor del av fysisk trötthet o värk!

Kan det vara doften av liljekonvaljer som fyller på energin?


Tävlingsdebut och comeback

Så här förvånad ser man ut när matte hänger en rosett på grimman, när man står i transporten... Tänkte inte på att fotot skulle ha tagits på tävlingsplatsen i full tävlingsmundering

Något har hänt!
1. För några veckor sedan betalade jag in avgiften för ryttarlicens! 
2. Det finns en tanke att jag ska tävla dressyr.
3. Igår kväll bestämde jag mig för att åka till Rengsjö och tävla - i hoppning!
90 cm Clear Round. Det blev en felfri runda och därför fick vi en vit rosett! Inte helt perfekta språng, men ok för att vara vår första tävling. Och jag konstaterade när jag löste licens att det är 7 år sedan jag hade licens senast!
Det bästa av allt - jag kände ingen rädsla! Flera faktorer var säkert inblandade, rejäl utebana gör att hindren inte känns så stora som inne i ett ridhus (och Rengsjöhästens stora bana är fantastisk, kanonfint underlag!) , jag var efteranmäld och fick därför starta tidigt  vilket innebär att det var ganska lugnt på framridningen, jag var i tid (!) hann t o m ta en kopp kaffe före start. Det gav mersmak!

Men kroppen är trött nu! Magnus, Carolina och Vilma är i Kalmar. Vilket innebär att jag ska sköta hästarna både hemma och i Flästa. Min kropp mockar inte så mycket i vanliga fall, så det här är mastigt - 11 boxar mot normalt 4 boxar (Karin har tagit hand om mina 4 den här helgen, annars hade det varit 15 - Tack Karin!). Men nu är det bara en dag kvar, och då får jag dessutom lite hjälp av en praktikant.

Utsikt i natten

En helt fantastisk kväll/natt på balkongen, efter en helt fantastisk helg i Kungsgården. Livet är fantastiskt! Ibland känner jag mej kär i tillvaron - idag/i natt är ibland!

 

RSS 2.0