Dagens tankar, och lite till

Vaknade och insåg att det regnar idag också. Skulle ha åkt till Hagmyren på V75, men - nej, en annan gång, när picknick känslan lockar starkare... ATG-live får vara stand-in.

Har flyttat hästar mellan beten idag. Och Daisy fick följa med hem. Vi ska trimma några dagar inför träningen för Henrik Johansen torsd-fred i Nor. Det ska bli kul att rida igen efter några veckor hel vila. Spännande att känna hur mycket träningsvärk det blir.

Har i sommar lyssnat på flera av sommarpratarna i P1. Det har varit riktigt intressanta "prat". Många varierade, starka berättelser om olika livshistorier. Hästar, musik, tennis, tillbaka efter tsunami, teater, har varit en del av de teman det kretsat kring. Men varje pratare har gett mycket av sig själva kring respektive tema. Fantastiskt.

Lösryckta, oorganiserade funderingar:
Det är inte det man är med om som man lär sig mest av, det är slutsatserna och konsekvenserna av händelserna som är det viktigaste...
Vi dränks av all försäljningsreklam av "kris" just nu.
Möjligheter är det som öppnar upp sig omkring oss!!

Om man bär på negativa tankar, så bär man också på negativ energi. Det gör att man blir mer eller mindre svag i kroppen (låt en kinesiolog testa musklernas styrka...) Och den här negativa energin SMITTAR! Den som själv bär på negativa tankar är också mest mottaglig för smittan (som en förkylning, om man har klent immunförsvar så blir man lättare smittad av förkylningen). Positiva tankar, glad sinnesstämning, ödmjukhet, är sånt som sprider positiv energi. Det smittar också. Det stärker den som är stark redan innan, och det KAN smitta/vända även den negative, om man väljer att släppa in den positiva smittan. (Det går också att muskeltesta).
Thomas Di Leva ropar och sjunger ut sitt kärleksbudskap över alla (i torsdags över hela Freluga!). Det är svårt att låta bli att smittas av honom. Men en del har svårt att ta till sig tanken att "älska alla, älska allt man är med om". Det stora är att vi alla har tillgång till valmöjligheten att hantera det vi möter på ett kärleksfullt sätt. Även det/de vi kanske inte "älskar".

En del säger "jag kan väl inte hjälpa vilka tankar jag får upp", "jag bara är sån", "jag har aldrig fått lära mig det". Dagens sommarpratare citerade en vän ungefär så här: "Du kan inte alltid använda din uppväxt som alibi för hur du agerar nu", "du är unik, men att ha en taskig uppväxt är inget unikt".
För mig stärker det här mina egna funderingar: Det jag har varit med om - i form av t ex flytt, flytt, byta land, anpassa mig snabbt till ny dialekt, utbildningar, möten/relationer, olyckor, kamp för överlevnad, vänner, jobb, barn, glädjeämnen - är ju det som gjort att jag är den jag är. Jag kan inte ändra på faktisk historia, men jag kan välja hur jag ska förhålla mig till min historia, hur jag kan använda den för att skapa en bra framtid, och hur jag kan vara i nuet!

Och jag är ensam ansvarig för om jag väljer att skratta eller gråta åt att det är ännu en mulen dag idag! Jag väljer att må bra, njuta av den här dagen också! För ovanför molnen skiner solen!


Starka budskap

Många starka budskap på samma dag!

Började dagen med att behandla några hästar - det ger alltid stark markering, VAR HÄR OCH NU!

Alla tankar man tillägnar ngn hamnar i mottagarens telepatiska inkorg, ibland är man inkopplad och tar emot budskapet direkt och ibland kan det ta flera år innan det mottagaren öppnar det... Idag tog jag hjälp för att skicka iväg energi en bit! Tack för hjälpen!

Lagen om attraktion funkar! Nya kunder - både människor, hästar och hundar vill ha behandling! Fantastiskt!

Konsert med Thomas Di Leva och Fredrik Blank, Freluga Trädgårdsscen! Så mycket kärlek och kosmisk värme i regnet som bara Thomas Di Leva kan leverera!

Avslutade kvällen med 1,5 tim musikmeditation med Annika Sköld-Bohjort och Anders Skogh. Bra vägledning av Annika i meditationen helt fantastiskt ackompanjerad av Anders. En stark resa!

Trodde att det starka var slut efter meditationen. Men icke! Dagens sommarpratare i P1 sänds kl 22 också - Malin Sävstam berättade om sina tankar och upplevelser efter att ha förlorat stor del av sin familj i tsunamin i Thailand 2004 och fram till nu. Gripande, starkt och många anledningar till eftertanke!

Min egen summering efter en lång dag med många funderingar: Lev i nuet! Var glad över det som ÄR idag! Vårda det du/jag har - nu! Det som har hänt kan vi inte ändra på, men vi kan välja hur vi hanterar det! Framtiden vet vi inte så mycket om. Men genom att leva nutiden så bra som möjligt kan vi ge framtiden bra förutsättningar för att bli en bra historisk upplevelse att tänka tillbaka på!



Matilda - en livsnjutare som lever i nuet!

Dagens utsikt!!

Äkta semester. Så här ser det ut när jag tittar ut på morgonen :


När är det igår, idag, i morgon?

Idag har blivit natt, och egentligen är den mesta delen av idag igår. Och om jag lägger mig och sover nu, som är idag, så kommer jag att vakna idag, fast det känns som jag ska vakna i morgon, och även om jag vaknar idag så kommer det att kännas som jag har sovit sen igår ... Hjärnkontoret tycker i alla fall att det är sovdags. Och hur det än är med idag, igår och i morgon så tänker jag sova en stund medan det är i natt!
GOD NATT!

Det hänger i luften...

Nu är det en fantastisk sommarkväll i Arbrå! Svalt, skönt, nästan inga mygg! Trådlöst internet är fantastiskt, jag kan ta med datorn och sitta ute. Och det funkar ju för alla som har internetdongel också.
Jag testade hur långt mitt trådlösa sträckte sig, ca 50 m från huset. Tänk hur många trådlösa uppkopplingar som finns i luften, och alla mobila internet, och alla mobiltelefoner. Och alla de här mackapärerna skickar ut ngt som vibrerar i luften. Är det konstigt att vi blir konstiga? Hur påverkar det här vår egen uppkoppling? Den energi som varje varelse har omkring sig. Krymper den "levande" energin av alla apparaters energi? Eller är det rent av så att vi "laddas" av allt som flyger i etern? Eller fungerar "laddningen" som ett extra påslag på all stress som vi går omkring i? Eller kommer tekniken snart att leda till att vi kan koppla upp datorerna till den telepatiska energin som vi bär på? Att det räcker med att tänka så börjar datorn skriva. Frågan är då vems dator som skriver mina tankar. Hur långt sträcker sig energin från mina trådlösa tankar?

Igår fick min mobil fnatt. Den stängde av sig och var jättekonstig när jag försökte få igång den. När jag väl fick den att börja leva idag så har den ändrat färger och inställningar helt som den själv vill.
Visserligen har jag själv varit med om en Reconnection, och därmed gjort en nystart - men att det skulle omfatta även mobilen var en överraskning. Men det är ju sånt här som gör livet så spännande.


Inte trådlös kontakt!

RSS 2.0