Det händer mycket

Ibland händer saker så fort att jag inte riktigt hänger med. Ena dagen är jag en aktiv ryttare som rider varje dag och tränar för att satsa på tävling. Nästa dag har jag sålt hästen... Oj vad tomt det blev. Det känns konstigt i kroppen. Och separationsångest, blandad med glädje för att det blev en bra försäljning.

Nu rider jag 1-2 dagar/vecka och det betyder träningsvärk!
Men jag har ju projekt 2-åring att pyssla med, lite att bita i. Utmaning och bearbetning av gammalt "slagg"!

Samtidigt är jag glad över min tillvaro. Njuter av att vara ute. Trivs med mitt jobb - behandlingar av både folk, hästar och hundar. Har en del ridträningar. Ska till Jäderfors och ha kurs två helger i oktober. Kul!

Och mitt upp i det här fick två av våra fyrbenta vänner flytta till det eviga betet - Tack för allt ni lärt och gett mig under åren! 
Ny separationsångest, sorg, tårar - men det känns ändå som ett riktigt beslut. 

De här snabba kasten mellan glädje och sorg ger också en påminnelse om hur viktigt det är att leva i nuet och ta vara på varje stund, och de små stunderna kan verkligen vara de riktigt stora ögonblicken.


Mycket är fantastiskt!

Att vistas ute är stort!
Att andas in luften, att se alla färger, att känna alla dofter, att se stora vyer, att promenera i skogen, att höra fåglar, vinden, prasslet i träden, att ana närvaron av det som finns men inte syns, att se solen och molnen på dan och stjärnorna på natten. Allt det här har jag fri tillgång till!

Att se en gardin med en fin dekoration, vilken bra idé att ta till mig!

Ett telefonsamtal - en ny kund - ett fantastiskt möte!

Varje människa bär på så mycket.
Den lilla människan som behöver hjälp med allt i sin vardag, men som har så mycket värme och kärlek att ge, och som genom sin hjälplöshet kan lära omgivningen hur viktigt det är att ta hand om det man har närmast, sig själv och de nära o kära!
Den vuxna "stora" världsvana människan som har "allt", men som inom sig är ett litet barn som behöver bekräftelse i alla lägen.
Och vi är alla unika, det finns trygga människor, rädda, ilskna, fanatiska,glada, lyckliga, sorgsna, oroliga, bittra, frustrerade, euforiska, lugna, harmoniska människor och människor med ett otal kombinationer av olika egenskaper. Och alla har sin historia som gjort att vi är som vi är.

Varje dag möter jag individer - människor, hästar, hundar - nära o kära, nya bekantskaper, främlingar. Alla ger mig nya synvinklar på tillvaron, öppnar mina sinnen för nya intryck, visar mig vilken variation det finns i livet!

I varje individ finns en lärare! Och i varje möte lär jag mig något varje dag. En del dagar känns det som att vinna jackpot, en massa poletter trillar på plats, de senaste årens jackpotar har gjort att jag idag skulle vara miljonär om det skulle vara pengar jag pratar om. Men det handlar inte om pengar, det är en annan rikedom det är frågan om. En rikedom som inte kan köpas för pengar, en rikedom som kan fylla mig med en ödmjuk känsla av att hela tillvaron är så STOR, så mäktig, så kraftfull och fantastisk! En rikedom som jag har fri tillgång till!

Hundar och en boll. Lärare eller elev, hunden eller bollen? För att den praktiska vardagen ska fungera så bör människan vara flockledare över hundarna. Men i det stora livet är hundarna lärare! 




Tid...

Tänk att en dator kan stjäla så mycket tid... Och vad lätt det är att skylla på datorn!!! Fast jag har faktiskt gjort lite nytta vid datorn också... Omregistrerat mig som student vid Uppsala Universitet! Nu ska det vara helt befogat att sitta vid datorn ibland - webseminarium. Jag ska slutföra kursen "Medicinsk introduktion, 20 p" som jag nästan gjorde klar 2007. Det ingår i min storrensning, att slutföra pågående projekt.

Det finns många pågående projekt hos mig: x antal stickningar som ligger halvfärdiga, t ex en tröja som skulle bli till Carolina (stl 3 år!). Hästgrejer som ska lagas, lädersömnad är kul! Praktikrapporter som ska in för att jag ska få slutdiplom till ett par utbildningar (som annars är avslutade)! Bokföring! Plantera om blommor som skulle gjorts i våras! Och här sitter jag och ser en överfull disk i ögonvrån...

Uppryckning! Jag har 2 tim på mig tills jag ska stå på ridbanan och ha lektion!


                                   En glad uppfödare med 3 generationer av egenuppfödda grållar!


Världsrekord - Fantastiskt!


RSS 2.0