Bil! En lååååååååång följetong!

Igår kväll var jag jätteglad! Vi fick hem vår bil som varit på verkstad i ca 7 månader!
Idag (efter mindre än ett dygn!!!!) är bilen på verkstad igen. Men nu fick vi i alla fall en lånebil som vi får ha tills vår är klar.

Så här är hela verkstadshistorien:
I juni förra året besiktade vi bilen - underkänt på fjäderblad och ngt mer. Innan det var lagat började den läcka vatten. Vi fyllde och den läckte. Vi köpte en ny vattenpump och en kille i Arbrå skulle byta den. Innan den hann bli bytt så kokade bilen och killen i Arbrå konstaterade att problemet var större än han kunde lösa.

Bilen transporterades till märkesverkstad!
Det visade sig att topplockspackningen gått. Verkstadsfolket undrade om de skulle byta kamrem då bilen ändå var isärplockad. Ok. Även fjäderblad och besiktning fixades. Det här besöket hos verksta´n tog 6 veckor.
På väg hem från verksta´n (fredag efter verkstans stängning!) åkte Magnus och tankade. Då upptäckte han att det sprutade olja någonstans ur motorutrymmet. Bilen fick vila under helgen och åter till verkstan på måndag. Slangen lagades och vi fick tillbaka bilen.

Efter ca 2 veckor sprutade det olja igen! Åter till märkesverkstan! Lagningen hade inte hållit, slangen behövde bytas. Fixades ganska snabbt.

Och allt detta mitt i vår flytt från Runemo till Arbrå! Tack Carolina för lånet av bil!

Innan 2 månader hade gått kokade bilen igen! Tillbaka till märkesverkstaden!

Topplockspackningen hade gått igen!!!!!!!!!!!
Vi fick information om att det skulle kosta nästan lika mycket en gång till! Vi hävdade att grundproblemet - varför kokar bilen? - inte var fixat. Verkstan sa att man som chaufför är skyldig att se till att bilen inte kokar! Det var inte deras ansvar!

Vi tappade fart... Hur skulle vi lösa det här?? Vi hoppades att de från verksta´n skulle höra av sig och tala om att de hittat felet och att de tog på sig det hela som en reklamation. Men nej - det hände ingenting och ingenting...
Dagar blev veckor som blev månader, och det blev nytt år.

Jag kontaktade kommunens konsumentrådgivare. Hon sa: det bästa är om ni kan komma överens, om inte - gå vidare till allmänna reklamationsnämnden.

Magnus och jag bokade en träff med märkesverksta´ns ägare. Efter lite tuff diskussion var vi överens, bilen skulle lagas. De skulle sätta igång nästa dag. Toppen skulle skickas till någon som fixade den, det tog ett par veckor. När den kom tillbaka var de ngt som gjorde att kamremmen gick för trögt. Toppen gick inte att laga. Det skulle bli för dyrt att köpa en ny topp tyckte verksta´ns ägare. De "la ut en sökning" för att försöka få tag på en frisk begagnad topp. Skulle ta ca 2 veckor. De hittade ingen och när Magnus ringde ägaren för att diskutera fortsättningen så hade han inte tid att prata - "jag ringer upp dig sen". Han ringde inte. Magnus återkommer nästa dag - ägaren har åkt till Florida 2 veckor!
Åter i Sverige, vi kom överens om att de skulle montera i en ny topp, och vi fick låna den pyttelilla Suzukin över helgen. Jag  lämnar tillbaka lånebilen på måndag fm - vi börjar med er bil idag! sa de. Magnus var dit på em, inget hade hänt. Men vi skulle få bilen den veckan. Magnus pratade med dem på onsdag och på torsdag fm - hela tiden samma svar - vi ringer när den är klar. På torsdag em (valborgsmässoafton) ringer Magnus (Magnus var då på väg till Gävle på trav och ville hämta ut bilen innan han åkte) dit igen, pratar med en i butiken, frågar efter verkstadsägaren, får svar "han är här nånstans", jag behöver få prata med honom NU säger Magnus. "Jag står med en kund i butiken och har inte tid att leta honom, ring om 10 minuter" blir svaret. Magnus ringer efter 10 min( är då i Bollnäs och klockan är 10 över 3), fortfarande i förhoppning att kunna ta vår bil till Gävle. Ingen svarar, varken i butiken eller verksta´n. De hade stängt kl 15.00!
Nu är Magnus ARG! Får tag på privatmobilnummer till ägaren. Sonen svarar - jag vet inget! men han ger ett annat nummer. Magnus försöker ringa flera gånger och lämnar meddelande, vi hade behövt bilen och räknat med den eftersom vi fått information att den skulle vara klar! Men ägaren svarar inte och ringer inte upp! På måndagen (igår) får vi besked att bilen är klar och kan hämtas, men vi får inte dra transport med den förrän den gått 100 mil med den nya toppen!

Vi var väldigt glada när vi hämtade bilen igår kväll ca 18.30!

Igår och idag har bilen använts för 3 turer, totalt ca 5 mil. Jag var till Hemköp för att handla och slänga skräp. När jag står vid bilen upptäcker jag att det rinner grönt vatten under den, från 2 ställen!

Ringde märkesverksta´n! Det kom 2 personer för att hämta bilen, och de lämnade den pyttelilla Suzukin åt mig. Deras kommentar - nu kanske vi äntligen får se var det läcker vatten! Och när de snokat omkring i motorutrymmet och under bilen sa de - "DET SER UT SOM OM DET LÄCKER VID VATTENPUMPEN!!!!!" Läs gärna historiens första stycke igen...


Den pyttelilla Suzukin som vi nu får låna tills vi får hem vår bil igen!

Kommentarer
Postat av: Morfar

Åååååååååååååh!!

Kanske dags att byta vattenpump på er själva nu? Eller är det för sent - det har väl kokat och runnit över länge länge.

2009-05-06 @ 10:46:13
Postat av: Ida

bilar alltså...

tekniska saker är bra när de fungerar men när de krånglar så är de bara irriterande saker...

2009-05-06 @ 22:28:52
URL: http://blogg.aftonbladet.se/23564/
Postat av: Ida

bilar alltså..

tekniska saker är bra när de fungerar men när de krånglar så är de bara irriterande...

2009-05-06 @ 22:37:27
URL: http://blogg.aftonbladet.se/23564/
Postat av: Ida

bilar alltså..

tekniska saker är bra när de fungerar men när de inte gör det så är de bara irriterande..

hoppas allt e bra med dig! :D

2009-05-06 @ 22:49:21
URL: http://blogg.aftonbladet.se/23564/
Postat av: Ida

bilar alltså :P

Tekniska saker är bra när de fungerar sen när de inte fungerar så är de bara irriterande..

hoppas allt e bra med dig!

2009-05-06 @ 23:03:45
URL: http://blogg.aftonbladet.se/23564/
Postat av: Ida

bilar alltså..

tekniska saker är bra när de fungerar men när de inte gör de är de bara irriterande..

hoppas allt e bra...

2009-05-06 @ 23:06:58
URL: http://blogg.aftonbladet.se/23564/
Postat av: Ida

ursäkta men datorn fick psyk och betedde sig som om jag inte hade skickat någon kommentar!

jävla tekniska saker och inte fungera!!!!!!!

2009-05-06 @ 23:09:33
URL: http://blogg.aftonbladet.se/23564/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0