Vilma i Finalen av Hälsinglands Sångstjärna


Utmaningar och Tacksamhet

Tillvaron fylls ständigt av utmaningar. De avlöser varandra.

Ibland är det praktiska/tekniska utmaningar som jag antingen fixar själv ("kan själv") eller släpper prestigen om och ber om hjälp med.

Ofta är det mentala utmaningar. Att orka vara kvar i tänket "jag väljer själv vilket förhållningssätt jag ska ha". Det är ju så himla lätt att fräsa till och skylla på andra...Och det är otroligt lätt att se när andra fräser och skyller ifrån sig, och uppmana "du väljer själv ditt förhållningssätt"!
Eller tvärtom - "det är bara fel på allt jag gör och allt jag säger"...

En stor utmaning är att hantera en dialog, speciellt när man har olika synpunkter och/eller värderingar, så att båda lämnar diskussionen som vinnare, kanske inte vinnare i sakfrågan, men stärkta av diskussionen.

Den här veckan har varit en lång känslomässig utmaning. Svårt! "Att skiljas är att dö lite grann..." Det känns tomt och det gör ont, det känns som om en bit av en själv rycks loss, kvar blir ett öppet sår. Jag vet att de allra flesta sår läker, det kommer det här att göra också. Kvar blir kanske ett litet ärr.
Kvar blir också alla minnen, och en oändlig tacksamhet för den tid vi haft tillsammans, för alla utmaningar, upplevelser och erfarenheter som vi delat.

Och utmaningarna kommer att fortsätta att avlösa varandra!

                               
 Tack Daisy för allt!
 



En kommande utmaning, Elza!


Regn blev sol

Dagen började med ett ymnigt skvalande mot fönstret - mera regn! Vart ska allt vatten ta vägen? Men det är väl ett tecken på att vi har fri tillgång, vi kan fånga så många regndroppar vi vill!

En promenad i skogen i regnet  - skogens guld bara fanns där! Nästan en full hundbajspåse med kantareller! I år är det nära på fri tillgång på kantareller!

Brukskörning på Nytorp - regnet lättar lite.

God lunch - mästerkocken pappa hade lyckats igen!

Hälsinglands Sångstjärna, lite regn i starten - 24 deltagare i semifinal idag, de 12 finalisterna inför morgondagen presenterades i solsken.
 
En av finalisterna, Vilma:


Riktning?!

Hittade ett citat bland mina papper idag:

"att öka farten fyller ingen funktion om det är fel riktning"!

Så sant!! Det gäller att stanna upp ibland och känna efter om det är rätt riktning eller inte. Det är lätt att bara öka tempot, springa fortare, jobba hårdare - utan att märka att det är dags att ändra riktning. Ibland kanske det till o med är bra att stanna och vända helt om. Det är svårt att nå målet om jag springer åt fel håll. Jag kan köra i 90 eller 150 - kommer inte fram till Gävle om jag styr mot Edsbyn...

Vart är jag på väg? Vet jag det?
Ja - jag tror det! Och eftersom jag inte springer riktigt lika fort längre så tror jag att jag hinner se mig omkring så pass mycket att jag har lite koll på riktningen.

Helt klart finns det många vägval, många korsningar, många små stigar, och många större vägar. Och ett antal rondeller!!! Ibland har det känts det som om jag fastnat i en rondell...Och då gäller det att inte ha för högt tempo om man ska välja rätt väg ur rondellen. Det kostar så mycket - både tid, pengar och energi - att upptäcka att det var fel väg! Men det kan vara användbara erfarenheter. Tyvärr är det ibland svårt att inse att det är fel väg, men då är det alltid någon som knackar på och säger  - Hallå! vad gör du? Och det kan göra ONT! Ont på olika sätt! Fysiskt ont - kroppen tar stryk. Mentalt ont - tomt i plånboken. Psykiskt ont - skilsmässa från vän, plats, djur. Andligt ont - existensiella grubblerier.

Men det är befriande att inse att alla Fel Vägval, var RÄTT Vägval. Med alla mina upplevelser och erfarenheter har jag fått en livsinsikt som jag idag har både nytta och glädje av. Och varje dag bär med sig nya upplevelser, nya erfarenheter och nya insikter!

I mitt nästa liv är jag inte flygrädd! Då kan jag flyga i en sån här farkost och få ytterligare ett perspektiv på tillvaron!

3 generationer grå

Idag har vi hämtat hem Elza, så nu är alla 3 grållar hemma. Här kommer några bilder på gänget: Bella Linn (mormor), Daisy Belle (mamma), Eliza Dai (dotter).






Viola Silas - GRATTIS!

Vilken fantastisk travhäst! Vann E3 finalen för 3-åriga ston på tiden 12,0 i sitt livs nionde lopp!

Stjärna under inkörning!! Hösten 2007.


Vänlighet

En trevlig tripp med mor o far till Finland är över. Reste med FinnLink från Kapellskär till Nådendal. Ett bra bolag att resa med när det viktigaste är att ta sig över vattnet till Finland. I biljettpriset ingår hytt, middag, frukost. Resan tar bara 8 tim och då får man skynda för att hinna sova en stund mellan middag och frukost! Ingen fest...

Det bästa med båtresorna var personalen i incheckningen och parkeringsvakterna på färjorna. Speciellt killen på FinnFellow som vi åkte hem med. Han visade var vi skulle parkera, fanns kvar på lagom avstånd tills vi var klara vid bilen, höll upp dörren till ingången och till hissen, tryckte t o m på knappen i hissen - allt med ett leende. Ett bemötande som gjorde att hela båtresan kändes BRA! Vi pratade om det flera gånger under resan. Tänk vad några vänliga minuter kan göra!

Bilder från Vörå i Finland


Pensionärer ska ut och glida i Cadillac


Om man inte har för bråttom kan man lita på att hö torkar även ute i solen!

RSS 2.0