Nu blev det natt

!

Tid

Det mest demokratiska, rättvist fördelade och lika för alla, som vi har. Tid! Alla har precis lika mycket att disponera! Inget går att spara, lagra. Alla får lika mycket ny tid varje dag. Och vi kan välja helt hur vi vill disponera tiden. Investera i ngt kul. Använda till utbildning. Utnyttja till sömn. Klaga på andra. Le. Städa, diska, tvätta? Rida, sola, ut med hunden. Jobba. Fundera på allt vi inte hunnit, allt som borde ha gjorts... Vara tacksam och glad för allt som hänt, allt vi gjort, allt vi sett, allt vi hört, allt vi upplevt Och även om det ibland känns som om andra bestämmer vad vi ska använda tiden till, så väljer vi ändå själva om vi ställer upp på att bli styrda av andra. Och framför allt - Vi väljer själva vilken inställning vi ska ha till det vi väljer att använda tiden till !!!


En ny utsikt


Vinterbild i sommartid, i alla fall 5 grader varmt vid kl 10 idag. Utsikt från höskullen över Nytorps uteridbana och ridhus. Mitt hästliv har fått ny energi av att ha tillgång till den här anläggningen.

Bella Linn i vårsolen



Nu har Bella acklimatiserat sig i familjen. Hon har stolt intagit sin roll i hagen.

Både Vilma och jag har ridit henne, och vi konstaterade snabbt att sitsträning kommer att vara på sin plats nu. Och Bella är perfekt för ändamålet.
"Sitta stadigt, slappna av och sjunka ner i sig själv, titta upp och känna in hästens rörelser, skapa bjudning i den egna kroppen och låta den energin smälta samman med hästens bjudning, samtidigt vara följsam, glad och stolt. Kom ihåg att ANDAS! (även andas ut, inte stapla andetagen på hög i bröstkorgen)"

Vilket lyft det är att ha ridlektion med mig själv. Att testa mina egna instruktioner och känna att de funkar. Men ibland är det viktigt att lita på att en del sitter i kroppen. Alla instruktioner och analyser gör att högra hjärnhalvans jobb inte alltid får plats... Det är då jag kommer fel på hinder... Sluta tänk och RID!

Seg omställning

Det 9 månader sedan vi flyttade från en tillvaro som innehöll en diskmaskin. Och ingen i familjen har riktigt förstått konsekvensen av det! Enda glas som inte var odiskat till kvällsmaten idag var vinglas - och ur vinglas ska vin drickas, eller hur!?! Nu är det roligare att diska...

En Drottnings ankomst

Igår kom Bella hem igen, efter nästan 4 år hos Frida. När jag släppte ut hästarna i hagen idag var det så tydligt att Drottningen har kommit hem. Två korta diskussioner och sedan var ordningen klar. Alla eventuella antydningar till att ifrågasätta något rann snabbt ut i - snön... Bella ifrågasätts inte!

Det är som med oss människor - en trygg och självklar ledare bara ÄR en ledare. Det är de som försöker vara ledare som ägnar stor del av tiden åt att försöka hävda sig...

Guldbröllop



Tänk - år 2058 kommer jag/vi att kunna fira Guldbröllop!

Sommartider hej, hej...



Nu är den alltså här - sommartiden! 
Termometern har i alla fall hållit sig på +sidan hela dan. Så det finns nog hopp! 

Senast lästa bok

Den senaste bok jag läst är "Harmonisk rikedom" av James Arthur Ray. Under de senaste åren har jag läst flera böcker på samma tema, och den här boken hör till de som det är lätt att ta till sig. Lättläst, lätt att förstå och samtidigt tydlig i sitt budskap på ett seriöst sätt.

Boken handlar om att uppleva rikedom genom att skapa harmoni mellan och inom de fem grundpelarna: ekonomiskt, socialt, psykologiskt, fysiskt och andligt.

En av mina reflektioner som fått ännu mer näring sedan jag läst den här boken är att:
För att  få något att växa, behöver det näring och omvårdnad. Det gäller att förvalta det man har för att kunna utvecklas. Trivas med det jag gör nu för att komma vidare.
Det är så lätt att springa förbi nuet och tro att det blir bättre sen... Om jag glömmer att vattna blommorna så dör de. Om jag inte håller reda på mina pengar så är de plötsligt slut (gissa om jag vet det!). Om inte bilen städas, tvättas, tankas, fylls med vatten, så hamnar den på verkstad - i månader (gissa om jag vet det också!!!!)! Om jag inte ger min kropp mat, motion, omtanke så får den krämpor - det har jag också känt av!
Nu blommar alla mina orkidéer igen! Pengarna har börjat räcka längre! Bilen ska få känna av förändringen när den väljer att flytta hem! Kroppen och jag har börjat vår resa mot ett gemensamt välbefinnande, via bl a yoga, skogspromenader, bättre mat och andra nyttigheter.

Jag har aldrig gillat att ha fel. Jag vill alltid visa att jag har rätt! Jag har t ex i många år sagt att jag inte har råd att göra det ena och det andra. Och jag har haft rätt!
Nu har jag upptäckt att jag är rik, och jag kommer att göra allt för att kunna säga "vad var det jag sa..." Eftersom jag alltid har rätt!!!

2 dagar till sommartid


Min bild av tillvaron

Om jag är en projektor och bär på ett ganska stort magasin av bilder, då har jag också en stor valmöjlighet.

Min dagsstatus, mitt humör, min erfarenhet, eller mitt aktuella förhållningssätt till det jag ser eller upplever ,är den bild som projektorn för stunden visar. Den syns i ett filter framför mig och genom bilden ser jag det jag möter, vilket innebär att allt jag ser är filtrerat och färgat av den bild jag sänder ut.

Eftersom jag själv har ensamrätt på att välja bild så har jag också en fantastisk möjlighet att se livet genom mitt unika filter, skapat helt av mig själv. Och konsekvensen av det blir att jag också väljer förhållningssätt till det jag ser genom mitt filter.

Det som gör tillvaron så spännande är att alla andra projektorer(människor) ser sitt liv genom sina respektive bilder, vilket innebär att vi alla kan se samma sak men samtidig ha helt olika uppfattningar/upplevelser beroende på vilken bild eller vilket filter vi har sett igenom.

I takt med årens framfart så förändras också bilderna, och bildernas betydelse. Och en del bilder blir så inaktuella att de kan sorteras bort ur systemet.

Ett exempel ur min verklighet: Jag var till Askö stuteri på besök för några år sedan. Medan Cortez levde (en avelshingst i ridvärlden). Cortez var drygt 170 cm i mankhöjd. När jag stod intill honom, och såg honom genom mitt filter, så upplevde jag honom STOR. (Jag är 168 lång). Ann-Sofie som jobbar på Askö är drygt 190 lång. Sett genom hennes filter var Cortez ungefär lika stor som jag upplever en D-ponny... 

Dagens utsikt

Igår morse var det som sagt -18 kl 05.30. Vid 9-tiden såg det ut så här:
 

Idag är det bara ca +-0

Funderingar i solen

Klockan halvsex i morse var det -18 grader! Vi har passerat vårdagjämningen och det är 4 dagar till vi går över till SOMMARTID! Strålande sol har det i alla fall varit.

Jag var ute och red på fm. Daisy är lite tittig när vi är ute, hon vill inte riktigt överlåta bevakningskollen åt mig. Jag satt och undrade varför. Svaret som kom till mig var "du lyssnar ju inte - du tjattrar hela tiden". Då upptäckte jag att jag faktiskt satt i andra tankar. Jag började fokusera på hur jag satt på hästryggen, hur Daisy rörde sig, stigen vi gick på, träden, stenarna och snön omkring oss. Och vips - Daisy slappnade av, frustade lite och knallade på. Någon minut senare hoppade hon till för ngt igen. Jag hann nästan fälla en irriterad kommentar, men kom av mig när jag märkte att jag varit inne i ett nytt "tjatter av funderingar". Det är nog tur att jag inte är ett flyktdjur, för då skulle jag ha blivit ett lätt byte för länge sen. Jag har fortfarande mycket att lära vad gäller att "vara i nuet", och hästarna är fantastiska läromästare. Tack Daisy!


Föreläsning

I kväll har jag varit på en föreläsning med lång titel "Det du irriterar dig på hos andra säger något om dig själv". Inget nytt men ändå nyttigt.

Redan i bibeln, Moseboken, skrevs "Du ska älska din nästa såsom dig själv", och det är ju egentligen samma sak - fast lite tvärtom.

Nu ska jag tacka för idag och se fram emot en ny ljus dag i morgon.

skaparprojekt 2

Nu har jag lyckats få in film på Daisy Belle (till salu) på youtube. (Med hjälp av min datatekniska Carolina!)



Utsikt - insikt

Vädret påverkar oss människor väldigt mycket. Och har man inget annat att prata om så går det alltid att prata om vädret - lyssna på Ring så spelar vi. Men jag har bestämt att inte låta mig deppa (tappa bjudning) över dåligt väder. Men TACK vad mycket positiv energi en solig vårvinterdag kan skapa!

-2 grader i skuggan, takdropp.

skapande verksamhet

Nu har jag äntligen kommit till skott och skapat en blogg. Men det tog en stund att bestämma vilken design den ska ha. Jag provar så här ett tag.

Nu säger nyheterna i radion att "kvinnor som solar mycket löper mindre risk att drabbas av blodpropp än kvinnor som undviker solen" - jag visste väl att det finns en finess med att sola i solen!

För en timme sedan var det -12 grader ute. Men nu skiner solen och kommer att värma upp den här dagen också. Igår snöade det, blev halt och gjorde så vi inte fått några tidningar idag, ingen Ljusnan, ingen Travrond.

Jag har 2 skaparprojekt på min lista för idag. Nu har jag klarat av nummer ett - att skapa en egen blogg. Nästa projekt är att få ut en filmsnutt av Daisy på nätet. Höll på till 1 i natt, men mina tekniska kunskaper har vissa begränsningar än. Idag kommer jag att lyckas!

Men först vill hästarna ut i hagen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0