KranioSakral behandling

Nu har jag klarat av sluttentan för Kraniosakral behandling på häst! Och blev godkänd både i teori och praktik. Så härligt!

KS (förkortning för kraniosakral) är en fantastisk behandlingsform. Mycket lätt kontakt som når så djupt in i den som blir behandlad. Man behandlar benstrukturer, muskler, senor, ligament, organ, matsmältning, nerv-, lymf-, hormonsystem, fascia osv. Man påverkar egentligen hela kroppen och kroppens energi.

Hästarna är så tacksamma att jobba med. De är här och nu, och försöker inte gömma sig bakom någon fasad. Det gör också att behandlingen når fram på ett poitivt sätt. Men hästar samlar också på sig krämpor, precis som vi människor, vilket gör att det sällan räcker med enstaka behandlingar. KS ersätter dock inte veterinärbehandlingar

KS är också ett utmärkt sätt att jobba med som friskvård!

 

Utsikt från köksfönstret

Hägg i blomning - då doftar det VÅR!!


Utsikt från balkongen

Vårkänning, +12 grader, sol, hästarna nedanför balkongen njuter av lugnet, en kopp kaffe. Jag njuter av livet!


Sommarkurs




Sommarkurs fre-lör 3-4 juli


Nytorp, Arbrå



Häst och ryttare i samspel
Ridning och djurkommunikation

Vill du ha bättre kontakt med din häst?
Känna mer flyt i ridningen?

Dansa med din häst?




Hela du inspirerar din häst under ridning. Det betyder att den du är och hur du mår påverkar din häst. Under kursen kommer vi att koppla ihop den tekniska ridningen, kroppsmedvetenhet och andning med känsla, tankar och attityd för att skapa en inverkan där ridningen liknar dans - ryttaren för och hästen följer. Övningarna i djurkommunikation stärker din kontakt med hästen och visar dig hur ni kan samarbeta på ridbanan.

Dina inspiratörer under kursen Mia Skäryd, ridinstruktör och Kia Enbarr, djurtolk, lotsar dig genom ridpass och övningar inom djurkommunikation.

KURSINFORMATION
Samling: Fredag 3 juli kl 12
Inkvartering mellan 10.30-12
Avslutning: Lördag 4 juli kl 18
Pris: 2 500 kr inkl kost, logi och uppstallning
Antal ekipage: Max 8 st
Anmälan: Mia Skäryd
070-327 25 62, [email protected]

Läs mer om kursen här:
www.stallskaryd.nu
www.kiasilvermoon.com


Bil!

Nu har Magnus varit till verksta´n och lämnat tillbaka den pyttelilla Suzukin och hämtat vår bil! På söndag ska vi ha en bilpysslardag, både vår bil och Carolinas bil ska tvättas och städas. Och hästtransporten ska få sommardäck.

En bra dag

En del dagar blir riktigt bra dagar. Och idag har varit en sån dag. Efter morgonrutinerna inne och i stallet satte jag mig på balkongen med en kopp kaffe och njöt av solen en stund.
En stunds lugn andning och en känsla av att det ljusa och glada tog plats och trängde bort en obekväm olust, gjorde att jag var riktigt inspirerad när jag satte mig vid skrivbordet och sorterade papper och siffror.
När jag satt där och andades in det ljusa blev jag härligt fylld av känslan av att det är så mycket jag har fri tillgång till!
Det enkla i att bara sitta och njuta och andas kan bli en så stark och mäktig upplevelse! En kombination av ödmjukhet och kraftfullhet. 

Hoppträning tillsammans med Carolina och Vilma, och med Magnus som bomlyftare och coach, blev ett bra avslut på dagen. Och känslan från förmiddagen har hängt med hela dan... Frågan är om det är känslan som ger tankar eller tanken som skapar känslor? Eller om det är ett team som behöver varandra?

I morgon är det körtävling i Bollnäs som gäller! Ska bli spännande! En ny bra dag!


Madeleine Böhnke och Baloo

Tack!

Ett stort TACK! till alla som lånat ut bil till oss under den tid som vår bil varit på verkstad!

Carolina o Tomas
Malin o Lars Eliasson
Madeleine Böhnke
Pappa

Bil! En lååååååååång följetong!

Igår kväll var jag jätteglad! Vi fick hem vår bil som varit på verkstad i ca 7 månader!
Idag (efter mindre än ett dygn!!!!) är bilen på verkstad igen. Men nu fick vi i alla fall en lånebil som vi får ha tills vår är klar.

Så här är hela verkstadshistorien:
I juni förra året besiktade vi bilen - underkänt på fjäderblad och ngt mer. Innan det var lagat började den läcka vatten. Vi fyllde och den läckte. Vi köpte en ny vattenpump och en kille i Arbrå skulle byta den. Innan den hann bli bytt så kokade bilen och killen i Arbrå konstaterade att problemet var större än han kunde lösa.

Bilen transporterades till märkesverkstad!
Det visade sig att topplockspackningen gått. Verkstadsfolket undrade om de skulle byta kamrem då bilen ändå var isärplockad. Ok. Även fjäderblad och besiktning fixades. Det här besöket hos verksta´n tog 6 veckor.
På väg hem från verksta´n (fredag efter verkstans stängning!) åkte Magnus och tankade. Då upptäckte han att det sprutade olja någonstans ur motorutrymmet. Bilen fick vila under helgen och åter till verkstan på måndag. Slangen lagades och vi fick tillbaka bilen.

Efter ca 2 veckor sprutade det olja igen! Åter till märkesverkstan! Lagningen hade inte hållit, slangen behövde bytas. Fixades ganska snabbt.

Och allt detta mitt i vår flytt från Runemo till Arbrå! Tack Carolina för lånet av bil!

Innan 2 månader hade gått kokade bilen igen! Tillbaka till märkesverkstaden!

Topplockspackningen hade gått igen!!!!!!!!!!!
Vi fick information om att det skulle kosta nästan lika mycket en gång till! Vi hävdade att grundproblemet - varför kokar bilen? - inte var fixat. Verkstan sa att man som chaufför är skyldig att se till att bilen inte kokar! Det var inte deras ansvar!

Vi tappade fart... Hur skulle vi lösa det här?? Vi hoppades att de från verksta´n skulle höra av sig och tala om att de hittat felet och att de tog på sig det hela som en reklamation. Men nej - det hände ingenting och ingenting...
Dagar blev veckor som blev månader, och det blev nytt år.

Jag kontaktade kommunens konsumentrådgivare. Hon sa: det bästa är om ni kan komma överens, om inte - gå vidare till allmänna reklamationsnämnden.

Magnus och jag bokade en träff med märkesverksta´ns ägare. Efter lite tuff diskussion var vi överens, bilen skulle lagas. De skulle sätta igång nästa dag. Toppen skulle skickas till någon som fixade den, det tog ett par veckor. När den kom tillbaka var de ngt som gjorde att kamremmen gick för trögt. Toppen gick inte att laga. Det skulle bli för dyrt att köpa en ny topp tyckte verksta´ns ägare. De "la ut en sökning" för att försöka få tag på en frisk begagnad topp. Skulle ta ca 2 veckor. De hittade ingen och när Magnus ringde ägaren för att diskutera fortsättningen så hade han inte tid att prata - "jag ringer upp dig sen". Han ringde inte. Magnus återkommer nästa dag - ägaren har åkt till Florida 2 veckor!
Åter i Sverige, vi kom överens om att de skulle montera i en ny topp, och vi fick låna den pyttelilla Suzukin över helgen. Jag  lämnar tillbaka lånebilen på måndag fm - vi börjar med er bil idag! sa de. Magnus var dit på em, inget hade hänt. Men vi skulle få bilen den veckan. Magnus pratade med dem på onsdag och på torsdag fm - hela tiden samma svar - vi ringer när den är klar. På torsdag em (valborgsmässoafton) ringer Magnus (Magnus var då på väg till Gävle på trav och ville hämta ut bilen innan han åkte) dit igen, pratar med en i butiken, frågar efter verkstadsägaren, får svar "han är här nånstans", jag behöver få prata med honom NU säger Magnus. "Jag står med en kund i butiken och har inte tid att leta honom, ring om 10 minuter" blir svaret. Magnus ringer efter 10 min( är då i Bollnäs och klockan är 10 över 3), fortfarande i förhoppning att kunna ta vår bil till Gävle. Ingen svarar, varken i butiken eller verksta´n. De hade stängt kl 15.00!
Nu är Magnus ARG! Får tag på privatmobilnummer till ägaren. Sonen svarar - jag vet inget! men han ger ett annat nummer. Magnus försöker ringa flera gånger och lämnar meddelande, vi hade behövt bilen och räknat med den eftersom vi fått information att den skulle vara klar! Men ägaren svarar inte och ringer inte upp! På måndagen (igår) får vi besked att bilen är klar och kan hämtas, men vi får inte dra transport med den förrän den gått 100 mil med den nya toppen!

Vi var väldigt glada när vi hämtade bilen igår kväll ca 18.30!

Igår och idag har bilen använts för 3 turer, totalt ca 5 mil. Jag var till Hemköp för att handla och slänga skräp. När jag står vid bilen upptäcker jag att det rinner grönt vatten under den, från 2 ställen!

Ringde märkesverksta´n! Det kom 2 personer för att hämta bilen, och de lämnade den pyttelilla Suzukin åt mig. Deras kommentar - nu kanske vi äntligen får se var det läcker vatten! Och när de snokat omkring i motorutrymmet och under bilen sa de - "DET SER UT SOM OM DET LÄCKER VID VATTENPUMPEN!!!!!" Läs gärna historiens första stycke igen...


Den pyttelilla Suzukin som vi nu får låna tills vi får hem vår bil igen!

Elza i vagn

Eliza Dai, f 2007, e. Corlensky G, u. Daisy Belle, ue. Laurin.
Vi följer traditionen att köra in våra halvblod som 2-åringar. Elza har haft vagn efter sig i knappt en vecka och sköter sig riktigt bra!



Mer om vår verksamhet på www.stallskaryd.nu

From Järvsö to Vegas

Idag har de gjort den fjärde föreställningen. I Hudiksvall. Det var ganska mycket folk, men publiken i Bollnäs förra helgen var mera "på hugget". Tekniken strulade lite i första akten, (nytt ljudfolk...), andra akten riktigt bra. Vilma och Skalbaggarna gjorde Eight days a week kanonbra idag! I morgon är sista föreställningen, i Järvsö Folkets Hus!



Vår!

Utan utsikt, bara en väderkoll!
När jag vaknade igår var det frost på marken och bilrutorna! Soligt och fint men ganska kallt i skuggan. Och igår kväll var det skönt med brasa och grill som värmde, för det var inte varmt i luften.

Men idag var det en ny dag - halv elva på förmiddagen var det 39 grader i solen! Och nu 00.45 på natten är det 10 grader varmt. En fantastisk dag och en fantastisk kväll! Trots att det är snö i spånhögen och snö i en av hästhagarna och ganska stora snöhögar kvar efter vinterns plogning, så vågar jag tro att våren har kommit. Björkarna har också förstått budskapet, det är dags att vakna och börja grönska!

RSS 2.0