Idiot eller bara lite galen?

Senaste helg var det dags att debutera dressyr, regional Lätt B:3!. Spänd förväntan! Carolina skulle tävla skolans Palett i Edsbyn, och eftersom hon ändå ska iväg - då får Signe också följa med. Men hon vill ha chaufför. Ok - om jag ändå ska åka och sitta på dressyrtävling "hela dan" kan jag ju faktiskt ta med Daisy. Sagt och gjort -  två bilar, två transporter, 3 hästar - iväg kom vi! Kul med tävling! - Bara en detalj som inte var helt kul, DET REGNADE!!!!! Det regnade massor!! Vi blev genomblöta, kallt, blåsigt... Någon (ingen hästmänniska) frågade - var inte tävlingarna inomhus? Jo - programmets ca 5 min var inomhus, framridningens 45 min var utomhus!
Spänd förväntan - hur ska det gå med Signe och Daisy på samma tävling? Det är mindre än ett år sen vi var till Högbo på kvalitetstävlan... Enda positiva då med deras gnäggande/skrikande var att Signe spände upp sig så hon fick en 9a på "typ"! Vi hoppades på bättre tur i startlistan den här gången, slippa att mötas i dörröppningen. Och vi hade tur, 4 ekipage mellan oss!
Signe började med lite istadighet på framridningen, mest pga Daisys skrik i stallet, men det gick att övertyga Signe om att det var framåt som gällde - sen funkade hon riktigt bra, 60,91%. Daisy var mest hysterisk i stallet. På framridningen och under programmet gnäggade hon några gånger men var ändå kommuniserbar. Vi var 4 poäng sämre än Carolina och Signe, 59,70%, ett resultat som jag var mycket nöjd med.
Carolina vann Lätt B:3 med Palett och red som en i laget för ERK i Lätt A:4. I lagklassen var inte Palett lika "med". Men laget vann ändå.
Sen var det bara resten kvar - hemresa och packa upp alla genomblöta kläder och hästutrustning, duscha, försöka få igång lite kroppsvärme igen. Vara som vanligt folk - sitta inne och kura och titta på regnet genom fönstret, en brasa i öppna spisen, något varmt att dricka...

Summa av allt är i alla fall att det är skönt att komma in efter alla kalla timmar i regn! Och att allt arbete "från marken" med våra hästar verkligen har gett resultat! Nu vet vi att vi kan åka på samma tävling med dem utan att de blir galna. Nästa vecka ska vi till Rengsjö på tävlingsträning. Då är framridning och tävling utomhus, inom synhåll och hörhåll från varandra. Då ska vi klara det också!

så här tajta är Signe och Daisy!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Galna eller inte, så är ni i alla fall duktiga som åker i väg trots skitvädret:-)



Sv: Jag hade ett sånt stort plåster på pekfingret på den andra handen, så det funkade inte utan att jag blötte ner det...

:-)

2009-06-18 @ 19:21:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0